Tarihçe ve Program Tanıtımı

Marmara Üniversitesi Felsefe Bölümü, felsefeye çoğulcu perspektiften bakan genç, dinamik ve gelişen bir bölümdür. Yetkin akademik kadromuzun uzmanlık alanları, felsefî problemlere odaklanan analitik ve kıta geleneğin yanı sıra, aynı problemlere tarihsel açıdan yaklaşan Türk-İslam felsefesi geleneklerini de içermektedir. Zengin müfredatında evrensel ve yerel düşünce miraslarını buluşturan MARMARA Felsefe Bölümü, ÇAP ve YAP programları öneren disiplinlerarası bir perspektife sahiptir.

MARMARA Felsefe Bölümü, eğitim ve araştırma standartlarını uluslararası düzeyde karşılayacak bir mükemmeliyet anlayışını hedeflemiştir. Bölümümüz, ÖSYM Sınavında bölümümüzü tercih eden öğrencilerimizin yanı sıra, bazı Avrupa üniversiteleri ile yapılan ERASMUS anlaşmaları çerçevesinde yurt dışından da öğrenci kabul etmektedir. Felsefe Bölümü’nün eğitim dili İngilizcedir. Modern Avrupa dilleriyle birlikte Osmanlıca, Arapça, Antik Yunanca ve Latince gibi klasik dillerin eğitimi teşvik edilmektedir.

Mezunlarımız, alanlarında yetişmiş uzmanlar olmanın ötesinde, hayatları boyunca başarılı olmalarını sağlayacak temel akademik becerileri kazanmakta, her türden içeriği ve konuyu analiz etme, yorumlama, değerlendirme ve sorumluluk üstlenme yetileriyle donanmış eleştirel düşünürler olarak yetişmektedirler.

Bu sayfa Felsefe Bölümü tarafından en son 27.10.2020 20:39:15 tarihinde güncellenmiştir.