İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için Felsefe Programı

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için

Felsefe Bölümü (Yarı-Pasif) Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Felsefe Bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için sıkça sorulan sorular ve cevapları hazırladık. Burada cevabı olmayan sorular için öğrencilerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ali Sait Sadıkoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yılmaz ve Arş. Gör. Yusuf Bedir’den oluşan komisyon üyelerine sorularını iletebilirler. En kısa zamanda size dönüş yapılacaktır.

• Ders kayıtları nereden ve ne zamana kadar yapılacaktır?

Ders seçimlerinizi BYS sistemi üzerinden yapıp kesin kayıt için danışmanınıza göndermeniz gerekmektedir. Kayıtlar 23.10.2020’ye kadar devam etmektedir. İlgili duyuru için tıklayınız.  Ayrıca akademik takvimden ders ekle-çıkar dönemini takip edebilir ve derslerinizle ilgili değişiklikleri bu dönemde yapabilirsiniz.

• Harçlar ne zaman ve nereye yatırılır?

Harçların ödenmesi 23.10.2020 tarihine kadar devam etmektedir. İlgili duyuru için tıklayınız. Bu tarihe kadar öğrenci numaranızla birlikte Türkiye Halk Bankasına katkı payı/öğrenim ücreti, harç vb. ödemelerini Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Dialog, ATM, Mobil Bankacılık) yapabilirsiniz. Şu linkten fakültenize göre hesap numaralarını görebilir ve bu linke tıklayarak da işlemlerinizi yapabilirsiniz.

• Ders Müfredatımıza nereden ulaşabiliriz, derslerle ilgili kime danışabiliriz.

Ders müfredatınız İstanbul Şehir Üniversitesi’nde sorumlu olduğunuz müfredatın aynısı olacaktır. Müfredatınıza ulaşmak için tıklayınız.  Akademik danışmanınız Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yılmaz’dır.

• 2020-2021 Güz dönemi ders programımıza nereden ulaşabiliriz?

Ders program için lütfen tıklayınız.

• Üstten ders almayı düşünüyorum. Kurallar nelerdir?

Bir dönemde alabileceğiniz ders sayısı BYS sisteminden ders seçerken ekranda gözükecektir. Bunun üzerinde üstten ders almak için genel not ortalaması 2.00-2.99 arası olan öğrenciler üst dönem derslerinden 1 adet; not ortalaması 3.00'ün üzerinde olanlar 2 adet ve son sınıfta olup bu dönem mezun olma durumunda olanlar ilave 3 ders alabilirler.

• ÇAP-YAP hakkımız devam edecek mi, bu konularla ilgili kiminle irtibat kurmalıyız?

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde devam ettiğiniz ÇAP-YAP programlarına aynı müfredatla ve AKTS sorumlukları çerçevesinde devam edeceksiniz. 2020-2021 yılında ÇAP'a başlayacak öğrenciler için ise hem Anadaldan hem de ÇAP programından 240 AKTS’yi tamamlamaları zorunludur. Bu konularla ilgili bölümümüzde ÇAP-YAP danışmanınız Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yılmaz’dır.

• Akademik Takvime nereden ulaşabilirim?

Akademik Takvime BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bu sayfa Felsefe Bölümü tarafından en son 14.10.2021 02:50:51 tarihinde güncellenmiştir.